Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Költségtérítéses tanfolyamok


A felnőttek a megváltozott képzési rendszernek köszönhetően több mint 400, szakmai képzés keretében megszerezhető, szakképesítés közül választhatnak. A szakmai képzésben való részvétel feltételeit és a képzés időtartamát a Programkövetelmények (PK) határozzák meg.

A tanórákat heti 2-3 alkalommal az esti órákban vagy hétvégi napokra szervezik, az elméleti órák nagy részét az online térben tartják az intézmények. A gyakorlati ismereteket általában már meglévő ismereteik igazolásával igazolhatják a képzésben részt vevők.

A szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzést képesítő vizsga zárja, és a sikeresen vizsgázók államilag elismert szakképesítést tanúsító képesítő bizonyítványt kapnak.

Szakmai oktatás az OKJ után

Az egyre átláthatatlanabb OKJ rendszer nagy kihívást jelentett mindenki számára, így időszerű volt az új több szempontból is előnyösebb képzési rendszer kialakítása.
Még jobb, még hatékonyabb keretek között nyújtott képzési kínálat a felnőttképzőknél.
Természetesen az új oktatási rendszerben is, a választott pályára lépéshez szükséges államilag elismert végzettséget kapjátok. 
Az OKJ-s képzés a hatályos jogszabályok alapján már egyáltalán nem indítható. Olyan előírások léptek életbe, amelyeket már csak az új szakmai oktatási rendszerben elvégzett képzések teljesítenek.
A korábbi OKJ-s képzések sokat veszítettek a piaci értékükből. Az új szakmai oktatásokra letisztultabb, átgondolt és megalapozott rendszerként tekintenek a munkaadók, ahol egyértelmű, hogy egy képzés mire irányul, milyen tartalommal működik és milyen tudást ad. Az új rendszer indulásánál az alapfeltételek között szerepelt, hogy aktuális és frissen fejlesztett tudáscsomagokkal induljon. 
Jó hír, a vizsgák rendszerének átalakításával a díjazási opciók is megváltoztak. A központosított vizsgáztatás lehetővé tette a költségek csökkentését, így lényegesen kedvezőbb díjért jelentkezhet mindenki a záróvizsgára, melynek 50 ezer forint lett a maximuma.
A COVID-helyzet minden órát a virtuális térbe száműzött, de miután visszatértünk a normál kerékvágásba, a szükséges óvintézkedések mellett a képzések tanteremben is folyhatnak. Sokaknak azonban továbbra is nehézséget okoz az órák látogatása, hiszen a munka, család és egyéb tennivalók mellett nem könnyű megoldani az egész napos távolléteket. 
Az új oktatási rendszerben ötvöztük a kétféle részvételi lehetőséget és akinek így hatékonyabb, most is online tud bekapcsolódni a képzési napokon. 
Az OKJ keretében nem volt mód képzési hitel felvételére, az új oktatási rendszer azonban lehetővé tette, hogy ezzel is segítse és ösztönözze a tanulni vágyókat.
A Gyakran Ismételt Kérdések és a már megtapasztalt, tényleges előnyök alapján állítottunk össze a legfontosabb szempontokat. Nézzék meg új képzési kínálatunkat, gyűjtsék össze az infókat, és ha szeretnének belevágni a tanulásba, segítünk megtalálni a legjobb lehetőséget!

 

Felnőttként az iskolában szakmákat és szakképesítést is szerezhetek?

Igen. Az első két szakma megszerzését felnőttképzési jogviszonyban is, továbbá az első szakképesítés megszerzését az első képesítő vizsga letételéig ingyenesen biztosítja az állami szakképző intézmény és az együttműködési megállapodással rendelkező nem állami szakképző intézmény annak, aki a szakképzésben ingyenes részvételre jogosult.

 

SZAKMAI KÉPZÉSEINK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 

Engedélyszámok:

E/2020/000118

B/2020/002321

E-001413/2016

Elérhetőség:

1149 Budapest, Várna utca 23.

+36-70-502-3097

Széchenyi 2020