Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Bemutatkozás


BMSZC

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumban tizenkettő, nagy tradíciókkal rendelkező és a legfrissebb technológiát oktató iskola működik. Centrumunk célja, hogy a tanulók számára olyan szakmák megszerzését tegye lehetővé, amelyek a munkaerőpiac és a gazdaság, valamint a munkavállalók által is keresettek. 

 

Intézményünk a társadalom és a piac változó, a kor műszaki igényeire figyelemmel bővíti képzési kínálatát és szervezi az oktatást-képzést, ennek megfelelőlen a mai modern világ szakmáit oktatja. Centrumunk nem divatszakmákat kínál, hanem a munkaerőpiac igényeire reagálva, tradicionális, letisztult szakmaszerkezettel várjuk a hozzánk jelentkezőket.

 

Az iskoláink elsősorban az informatika és távközlés, valamint az elektronika és elektrotechnika ágazatban oktatnak. Ezen ágazatokon kívül megtalálható még a gépészet, specializált jármű- és gépgyártás, környezetvédelem és vízügy, vegyipar, sport, honvédelem, valamint a rendészet és közszolgálat ágazat is. Valamennyi ágazat tekintetében több mint 8000 diákot közel 1000 kolléga segíti hozzá a szakmai kompetenciák elsajátításához és képezi a jövő szakembereit. 

 

„Jelenből a jövőbe!” mottónkban fogalmaztuk meg a célunkat, amely jól illeszkedik a Szakképzés 4.0 által megfogalmazott elvárásrendszerhez. Számos jól képzett szakember és tehetséges fiatal kezdi meg a pályafutását a munkaerőpiacon vagy a szakma, szakképesítés megszerzését követően folytatja a tanulmányait a felsőoktatásban, amelyhez az okleveles technikus képzés által nyújtott lehetőségek további támogatást nyújtanak.

 

A Centrumunk elkötelezett az élethosszig tartó tanulás mellett, melynek keretében a munkaerőpiac igényeihez alkalmazkodik a felnőttek képzésében, oktatásában, ezzel biztosítja a kollégák tovább-, illetve átképzését. 

 

A jövő a műszaki pályán kezdődik, légy velünk részese!

 

#informatika

#műszaki

#szakképzés

#bmszc

 

 

 

 

Széchenyi 2020