Ugrás a fő tartalomra

1149 Budapest, Várna utca 23.


06-70-502-3058

Széchenyi 2020

Projektek


VEKOP-8.5.1-17-2017-00005

Magyarország Kormánya felhívást jelentetett meg a Széchenyi 2020 keretében annak érdekében, hogy a magyarországi felnőtt lakosság minél nagyobb aránya vegyen részt idegen nyelvi képzésben és lehetősége nyíljon a munkaerőpiaci szempontból releváns idegen nyelvi készségek megszerzésére.
A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum 2017. október 17-én nyújtott be támogatási kérelmet a Támogató felé, amely pozitív elbírálásban részesült. A támogatási forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.
  • A projekt megvalósítási ideje: 2018. augusztus 1. – 2020. július 31. (24 hónap)
  • A megvalósítás költsége: 312 500 000 Ft
  • Támogatás mértéke: 100%
  • Kedvezményezett: Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum
 projekt időtartama alatt az idegen nyelvi készséggel nem, vagy alacsony szintel rendelkező egyének számára szervezett képzéseket (a készséget magasabb szintre fejlesztő célzott felnőttképzési programok alapján) a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum mellett idegen nyelvi képzés szervezésére engedéllyel rendelkező képző intézmény(ek) szolgáltathatják.
 A program stratégiai céljainak elérése érdekében a támogatás által 2.000 fő idegen nyelvi kompetencia fejlesztést szolgáló képzésbe történő bevonására kerül sor, amelyből minimálisan 1.500 főnek kell a fejlesztő képzést eredményesen befejeznie.
A képzésen való részvétel igazolásának feltétele, hogy a képzett személynek az adott képzésre vonatkozóan meghatározott kötelező részvételét dokumentálni szükséges. Közülük a kompetencia fejlesztő képzést eredményesen elvégzők azok, akik tanúsítvánnyal rendelkeznek.
A képzésbe bevont magánszemélyek részre budapesti helyszínen szervezett nyelvi képzéseket biztosítunk.
A képzések lebonyolítására, mint a program fő lényegi elemére tervezetten 2018. szeptember 15. – 2020. június 30. között kerül sor.
A képzésekkel kapcsolatos, illetve a képzésbe bevonható magánszemélyekre vonatkozó bővebb információkat az alább található “További információk” menüben ismertetjük.
 Eredmények:
  • Csökken az idegen nyelvi készségekkel nem vagy alacsony szinten rendelkezők szintje az állampolgárok körében.
  • Javulnak a programban részt vevők munkaerő-piaci esélyei és foglalkoztathatósága, ami hozzájárul a foglalkoztatottság bővüléséhez.
  • Javul az egész életen át tartó tanulás koncepciójának ismertsége és megítélése, a pozitív tapasztalatok alapján várhatóan erősödik az egyének tanulási és ismeretszerzési motivációja.

VEKOP_logo_blokk_2

RÓLUNK MONDTÁK:

 

„Kezdő német csoportba jártam. A 120 órát bár kevésnek találtuk, de szuper és szakmailag is felkészült tanárnő oktatta a csoportot.”
Juhászné Pap Laura
 
“Az első órák után lassított az oktató a csoport szintjéhez és ezzel is segítette a nyelv elsajátítását. A tanfolyam helyszíne jól megközelíthető volt, másnak is csak ajánlani tudom ezt a lehetőséget!”
Juhász Ferenc
 
„A tanárnő mindig felkészült és abszolút segítőkész volt, a leadott anyagot minden óra elején visszakérdezte gyakorlás képpen így folyamatosan megvolt a kontroll, hogy minden órára készüljünk. Az órák többnyire beszéd központúak voltak ami szerintem nagyon jó, mivel sokszor tudtuk gyakorolni ez által a már megtanultakat és a kiejtést.
A csoport kissé vegyes volt az elején tudás tekintetében, de aztán összecsiszolódtunk és jó volt a hangulat is. A képzés időtartama (120 óra) számomra kicsit kevésnek bizonyult, de így is nagy segítséget nyújtott az eddig tanultak frissítésében és néhány hiányzó dolog pótlásában.
Összességében nagyon pozitív élmény volt számomra a tanfolyam, ezért  a nyelvtanulást is szeretném tovább folytatni másik nyelvtanfolyam keretében.”
Szabó Zsófia
 
“A nyelvtanfolyam összességében nagyon hasznos volt, a tanárok, ahol kérdésem adódott, igyekeztek megválaszolni és segíteni a nehézségek leküzdésében. A csoport tagjai is segítőkészek és türelmesek voltak egymással és gyorsan összeszoktunk.”
Papp Péter


KIMIKK
ACMINEUS Kft.AIRPORT SERVICE BUDAPEST Zrt.Antenna Hungária Zrt.Baker HughesBELVÁROS-LIPÓTVÁROS KÖZTERÜLET-FELÜGYELETBKV VJSZBonit Corp Kft.BTBudapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Polgármesteri HivatalCISCOCONTINENTAL MAGYARORSZÁGCriterion Zrt.deutschetelekomitsolutionsE-ON Kft.EGISElektronika Vonala Security Kft.ELMŰ Hálózati Kft.ÉMI-TÜV SÜD KftERZSÉBETVÁROS RENDÉSZETI IGAZGATÓSÁGAEventsec Kft.FANUCFESTOForest-Vill Villamosipari és EnergetikaiGanz Kapcsoló- és Készülékgyártó Kft.GEHTTP AlapítványIbiden Hungary Gyártó Kft.Kovill Trade KftLeVaTech Service Team Bt.metALCOM Zrt.Micro-Top Kft.Mol-Controll Kft.NCT Akadémia Nonprofit Kft.NEO Rendszerház Kft.PEMŰ MŰANYAGIPARI ZRT.Richter Gedeon Nyrt.SIEMENSSzentinel Group Kft.TMXTUNGSRAMVeco-Vill Kft.VIV ZrtWebváltó Kft.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum

      1149 Budapest, Várna utca 23.

    • Telefon: 06-70-502-3058

      E-mail: bmszc@bmszc.hu

      OM azonosító: 203058

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001413/2016


    2024Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum