Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Projektek


ERASMUS

Az Erasmus+ program

Az Erasmus+ (a továbbiakban: a program) az oktatás, képzés, ifjúság és sport területén végrehajtott intézkedéseket támogató uniós program, amely a 2014–2020-as időszakra 16,45 milliárd euró összegű költségvetéssel rendelkezik. A program célja, hogy tanulmányok, képzések, szakmai tapasztalat vagy önkéntesség révén lehetőséget nyújtson a tanulók és oktatók számára új képességek megszerzésére, valamint a személyes, szociálpedagógiai és szakmai fejlődésre. Célja továbbá a minőség javítása és az innováció, a kiválóság és a nemzetközi szintre emelés ösztönzése az e három területen tevékenykedő szervezetekben.

 

Az Erasmus+ magasabb szintű célkitűzése az uniós tagállamok támogatása oktatási és képzési rendszerük korszerűsítésében és továbbfejlesztésében, és e rendszerek a növekedés, foglalkoztatás, versenyképesség, innováció és társadalmi kohézió fő mozgatórugójaként játszott szerepének megerősítésében.

 

Az Erasmus+ program a felsőoktatás (FO), a szakképzés (VET), az iskolai oktatás (IO), a felnőttképzés, az ifjúság, valamint a sport területére vonatkozik. Az Erasmus+ program keretében támogatható tevékenységek és projektek különböző fő intézkedések (FI) között oszlanak meg. A program végrehajtására elsősorban (80%-ban) közvetett irányítás keretében, a nemzeti ügynökségek (NÜ) révén kerül sor.

 

Akik az Erasmus Mobilitás pályázaton nyertek 2021/22 tanévben:

-        BMSZC Bolyai János Műszaki Technikum és Kollégium,

-        BMSZC Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Technikum,

-        BMSZC Than Károly Ökoiskola és Technikum,

-        BMSZC Wesselényi Műszaki Technikum,

-        BMSZC Verebély László Technikum.

 

Ahová már eljutottunk korábban:

Anglia, Írország, Németország , Ausztria

Széchenyi 2020